Der er mange fordele ved at bo i Californien. Vejret er kun en af dem,
siger Kaare Danielsen. (Foto: Helge Pedersen)
Af Helge Pedersen
Los Angeles - I øjeblikket er der i gennemsnit omkring 3.000 stillingsannoncer i Job-Index, som uden sammenligning er Danmarks største job-avis. Det er den 34-årige Kaare Danielsen, som udgiver Job-Index fra sin lejlighed i et mondænt forstadskvarter i Los Angeles. Det kan lade sig gøre, fordi avisen udkommer på Internettet.
Det er til at forstå. Det kniber mere med forståelsen, når Kaare Danielsen fortæller, at avisen laver sig selv, og at det normalt er gratis for firmaerne at annoncere i Job-Index. Det koster kun noget, hvis annoncen skal stå øverst på en side, og hvis firmaet vil have sit logo med. Så er prisen 995 kr.
Jeg lavede al den nødvendige software i løbet af en weekend. I den første version stod alle stillingsannoncerne i en lang række, og det var vanskeligt at overskue. Derfor lavede jeg en ny version, hvor annoncerne både er opdelt geografisk og efter jobtype. Hver dag bliver dele af Job-Indexet opdateret, og alting bliver revideret mindst en gang om ugen, forklarer Kaare Danielsen.
Der er ingen tvivl om, at annoncering på Internettet virker. Forsiden har omkring 20.000 eksponeringer om måneden, og i alt bliver der hentet ca. 100.000 sider fra Job-Index hver måned, oplyser Kaare Danielsen.
Det er ikke overraskende, at det især er ansøgere til jobs i IT-sektoren, der benytter Job-Index. Men der er stillingsannoncer inden for alle erhvervsområder.
Jobsøgere kan også opstille en søgeprofil og på den måde få en oversigt over alle relevante jobs. Lægger man samtidig et bogmærke ind, får man automatisk en oversigt over annoncer, der passer til søgeprofilen, næste gang man besøger Job-Index.
Kaare Danielsen har netop introduceret en ny e-mail service, hvor man en gang om ugen får en mail med en oversigt over de jobs, der passer til søgeprofilen.
Kaare Danielsen er Ph.D. i datalogi. Han har desuden bifag i matematik og en HD i organisation og ledelse.
Mens han gik i gymnasiet begyndte han for sjovs skyld at lave skakprogrammer, og i 1981 fik han en femteplads ved WM i skak for mikrocomputere.
Det gav kontakt til et Hong Kong-firma, der fremstiller skakcomputere. Siden har han løbende lavet skakprogrammer til forskellige firmaer.
Da han var færdig på universitetet i 1989, fik han arbejde i udviklingsafdelingen i Uniras. Her var han til 1993, da hans kone, der er fysiker, fik tilbudt et job i Los Angeles.
Jeg ville også gerne til USA, så jeg tog herover for at finde arbejde. Det lykkedes i anden omgang, og så flyttede vi til Los Angeles. Jeg havde mere eller mindre regnet med at, at det ville være nogenlunde som i Danmark, så jeg fik lidt af et kulturchok, da jeg begyndte at arbejde, erkender Kaare Danielsen.
Når man midt om vinteren sidder i skjorteærmer på hans altan omgivet af bananpalmer og farvestrålende kolibrier summende om ørene, behøver han ikke at gøre sig de store anstrengelser for at overbevise om, at vejret tæller godt med på plussiden ved at bo i Californien.
De høje telefontakster i Danmark er efter Kaare Danielsens mening med til at begrænse brugen af Internettet. Det er ikke et problem i USA, hvor lokalsamtaler er gratis.
Han forudsiger i øvrigt, at hele området for rubrikannoncer bliver det næste store vækstområde på Internettet.
Adressen på Job-Index er: www.job-index.dk